noorteinfo, uued võimalused, vaba aeg

Nõo valla noortele suunatud võimalused toob nüüdsest noorteni portaal infohunt.ee!

Infohunt on noortele suunatud noorteinfoportaal, mis koondab kokku piirkondlikud pakkumised ning võimalused ehk sündmused ja tegevused, mida korraldavad näiteks noortekeskused, koolid, huvikoolid, organisatsioonid jt. ​Portaaliga on oodatud liituma nii Nõo valla noored, lapsevanemad kui ka noortega tegelevad organisatsioonid.

Haridus- ja Noorteameti, kohalike omavalitsuste ning noorte esindajatega koostöös sündinud portaal on loodud noortele aga ka lastevanematele, et aidata leida huvipakkuvaid tegevusvõimalusi kodu lähistel ning ümberkaudsetes piirkondades. Portaal võimaldab ühest kohast ja hõlpsalt leida vajalikku infot näiteks ürituste, projektide või noorsootööasutuste lahtiolekuaegade kohta. Lisaks info leidmisele saab noor ka end kasutajaks registreerida ja märkida oma eelistused ning huvid.

Nõo valla noorsootööspetsialist Egle Haljassaar: ”Unistasime piirkondlikku noorteinfot koondavast ja noortele lihtsasti kasutatavast võimalusest juba 2017. aastal,  mil noorsootöös osalemise võimaluste laiendamiseks ja uute noorte kaasamiseks loodi kohalike omavalitsuste koostöögrupid. Hea meel on tõdeda, et toonane unistus on nüüd teoks saanud ja lahendab üleriigiliselt paljude omavalitsuste jaoks olulise kitsaskoha. Näen, et see ei ole lahenduseks ainult noorteinfo jagamise osas, vaid kindlasti aitab kaasa ka tõhusamale koostööle noortevaldkonna asutustes ja organisatsioonides tegutsevate inimeste vahel.“

Portaaliga on oodatud liituma kõik Nõo valla noortele sündmusi või tegevusi pakkuvad asutused ja organisatsioonid, et levitada portaali kaudu noorele infot  oma tegevusvaldkonna ning korraldatavate sündmuste kohta. Infohunt.ee kasutusele võtmiseks asutuses või organisatsioonis tuleb teenusepakkujal esmalt ühendust võtta valla noorsootööspetsialist Egle Haljassaarega, kes loob kasutajakonto, mille järel on võimalik alustada info sisestamist. Lisaks info jagamisele saavad liitunud asutused ja organisatsioonid kasutada ka sündmustesse ning tegevustesse registreerumise funktsiooni, mis võimaldab saada ülevaate registreerunute ja osalejate arvust ning annab teavet noorte huvidest ja eelistustest.

Haridus- ja Noorteameti noorteinfo peaeksperdi Kristiina Hiisi sõnul on erinevaid infokanaleid palju, kuid siiani ei ole kasutusel olnud ühtset keskkonda, kust noored saaksid infot konkreetselt neile suunatud tegevuste ja uudiste kohta. Üle-Eestiliselt kasutades peab noor teadma ainult ühte kanalit ning liikudes eri piirkondade vahel saab samast kanalist kõik vajaliku info kätte. “Infohunt portaali uuendades oleme silmas pidanud eelkõige noorte tarbimisharjumusi ning nende vajadusi” lausub Hiis.

Infohunt.ee eesmärk on koondada ja vahendada piirkondlikku noorteinfot, luues see läbi noortele võimaluse langetada iseseisvalt teadlikke ja enda elu heaolu ning korraldamist puudutavaid otsuseid. Infohunt.ee portaaliga liitumine on tasuta nii noortele, lapsevanematele kui asutustele ning tegelevatele organisatsioonidele.

Lisainfo noortega tegelevatele organisatsioonidele: egle.haljassaar@nvv.ee, +372 501 9605

Rohkem infot otse portaalist www.infohunt.ee.

Lisa kommentaar